Menu Menu

ROERMOND
Willem II Singel 46

€ 500.000,- k.k.

Bereken hier uw hypotheeklasten ⟶

Beschrijving

Als u houdt van authentieke details dan maakt uw hart een vreugdesprong bij het zien van deze woning. Dit klassieke monumentale herenhuis straalt het elan uit van het aristocratische leven op de singels uit de 19e eeuw. De structuur van het interieur is in hoge mate gaaf. De bouwkundige details zoals bloktandornamenten en kroonlijsten in negentiende-eeuws traditionele stijl laten het vakmanschap uit die tijd duidelijk zien. Het monumentale herenhuis is in 2012 en 2014 op diverse fronten aangepast aan de wensen van deze tijd. Dit herenhuis is geschikt voor woondoeleinden en als kantoor, zowel afzonderlijk als gecombineerd, mede door de ligging in het centrum nabij het centraal station.
Een prive-parkeerplaats op de Veeladingstraat wordt eveneens bij dit unieke object aangeboden.


De indeling is als volgt:

Souterrain: het souterrain is verdeeld in meerdere vertrekken. Aan de voorzijde heeft het souterrain daglicht toetreding. Vroeger was hier de keuken gesitueerd. Thans is deze ruimte met originele marmeren vloer in gebruik als kantoorruimte. Ernaast is een binnenberging gesitueerd. Verder zijn in het souterrain een opslagruimte en wijnkelder gelegen. Aan de achterzijde is een 2e opgang die direct uitkomt in de tuin.

Begane grond: Bij binnenkomst valt direct de statige entree op. De marmeren trap leidt naar de hal met zwart/wit geblokte natuurstenen vloer (begane grond niveau). De voorkamer is in gebruik als spreekkamer. De originele schouw en eigentijdse laminaatvloer zorgen voor een fraai gecombineerde sfeer. Hoge plafonds, hoge raampartijen en plafondornamenten geven het historische gevoel. Aan de achterzijde is eveneens met antieke schouw een kantoor ingericht. Portaal met toiletruimte. In de achterbouw uit de jaren dertig is de pantry. Op de begane grond is ook de vernieuwde meterkast (2014) aanwezig.

1e Verdieping: de prachtige trap leidt naar de eerste verdieping. Uniek zijn hier de hoge dubbele openslaande deuren naar beide kamers met kantglas in bloemmotief. De voormalige salon aan de achterzijde is recent verbouwd tot een eigentijdse leefkeuken (24 m2) met luxe keuken met kastenwand en kookeiland. De keuken heeft een inductie kookplaat, vaatwasser, combi-oven, koelkast en vrieskast. Met de led-verlichting bepaalt men zelf de sfeer passend bij het moment. De woonkamer aan de voorzijde is symmetrisch gespiegeld aan de keuken en heeft een authentieke schouw en plafondornament. De overloop geeft eveneens toegang tot de binnenberging met wastafel en de toiletruimte met toilet en wastafel.

2e Verdieping: op de tweede verdieping zijn de slaapkamers gelegen. Ook hier leidt de fraaie trap een verdieping hoger. De slaapkamer aan de voorzijde is 12 m2 groot. De slaapkamer aan de achterzijde (24 m2) is gesitueerd over de volle breedte van het pand. Praktisch is hier de aanwezigheid van een volledige kastenwand. Riant is de toiletruimte met wastafel. De badkamer heeft de allure van een boudoir met vrijstaand ligbad, moderne douche voorzien van showerdance , vaste antieke wastafel en bidet.

3e Verdieping: de derde verdieping is recent geheel gemoderniseerd. Aan de achterzijde is een riante slaapkamer (ca. 23 m2) gecreëerd. Nieuwe grote veluxvensters zorgen voor daglichttoetreding. Wanden zijn geïsoleerd en de vloeren zijn afgewerkt met anti allergene vloerbedekking. De slaapkamer aan de voorzijde is ca. 13 m2. Naast de slaapkamer aan de voorzijde is een ruimte voorbereid en voorzien van leidingwerk voor een tweede badkamer. De ruimte wordt momenteel als berging gebuikt. De overloop beschikt over aansluitingen voor witgoed. Ook is hier de CV-ketel (2014) gesitueerd.

4e Verdieping: Recent is eveneens de vierde verdieping gemaakt. Hierdoor is een bergzolder ontstaan waarbij het dak ook is geïsoleerd. Via de vlizotrap is de bergzolder te betreden.

De gevel bestaande uit 3 traveeën, geprofileerde hardstenen plinten, het antieke hekwerk op het balkon. Het zijn allemaal prachtige sfeerbepalende details die de beleving van dit object ondersteunen. Het pand is extra aantrekkelijk door de diepe stadstuin die vorig jaar geheel opnieuw is ingericht met gazon en een groot terras. Door de uitgebreide mogelijkheden die het bestemmingsplan toelaat is het pand geschikt voor zowel woondoeleinden als voor het gebruik als kantoor of praktijk. De ligging bij het centrum op loopafstand van het station, overige publieke voorzieningen en winkels is daarbij een extra argument voor het zich vestigen op een plek met een dergelijke allure.

Bijzonderheden:

• Fraai rijksmonument met veel authentieke details
• Kozijnen in de achtergevel recent vernieuwd v.v. HR ++ glas
• Schilderwerk binnen uitgevoerd in 2012
• Dak na-geïsoleerd in 2014
• Nieuwe c.v. Bosch HR geplaatst in 2014 en installatie uitgebreid
• Meterkast vernieuwd in 2014 en elektra uitgebreid.


Inhoud: ca. 1400 m³
Woonoppervlakte: ca. 200 m²
Perceeloppervlakte: ca. 194 m²
Bouwjaar: 1880

Aanvaarding: in overleg
Vraagprijs: € 500.000,-- k.k.
Beeldmerk Jack Frenken

De deur naar het geluk
gaat naar binnen open

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht!

× Sluiten