Bel ons
Menu Menu

Roermond
Munsterstraat 10

€ 1.250.000,- k.k.

Beschrijving

TE KOOP: MIDDELEEUWS, RIJKSMONUMENTAAL HERENHUIS MET 180 M² WINKELRUIMTE OP DE BEGANE GROND EN CA. 706 M² GELEGEN OP DE VERDIEPINGEN.

HISTORIE:
De historie van dit magistrale object gaat terug tot in de middeleeuwen. Dit monumentale pand is door de eeuwen heen uitgegroeid van een klein middeleeuws woonhuis tot een toonvoorbeeld van een patriciërswoning. Een hele reeks van behoudenswaardige karakteristieke details zoals decoratieve stucplafonds uit de periode 1600 en een trappartij uit 1802 refereren naar de rijke historie die aan dit huidige woon-winkelpand voorbij is getrokken. Dit bijzondere object met een volume van 3786 m3 en een gebruiksoppervlakte van 625 m2 biedt de mogelijkheid om het te gebruiken in zijn huidige vorm of misschien wel in zijn geheel als woonhuis. Binnen het kader van het bestemmingsplan zijn detailhandel, dienstverlening en gebruik als kantoor toegestaan.

INDELING:
Kelder: een aantal bouwperiodes reflecteren in deze 5 separate historische kelders (eerste kelder uit circa 1350) en keldergewelven die gebruikt kunnen worden als provisiekelder, wijnkelder of opslagruimte. De eerste keuken van het huis met een bakoven van vóór 1554.

Begane grond: de begane grond is in gebruik als commerciële winkelruimte met een netto oppervlakte van ruim 180 m2. De prachtige statige entree wordt gesierd door een hardstenen omlijsting en authentieke details. Dan komt men in de open winkelruimte. De kwaliteit en sfeer springen direct in het oog. O.a. het renaissancistische plafondstucwerk en de thematische stucdecoraties boven de schouwen uit ca. 1650/1702 spreken tot de verbeelding en bepalen mede de authentieke sfeer die het object zo bijzonder maakt. Twee bergingen, een kitchenette en een luxe toiletruimte zijn eveneens op de begane grond aanwezig. Het heeft niet veel verbeeldingskracht nodig om te bedenken dat een riante living en leefkeuken hier ook eenvoudig gerealiseerd kunnen worden.

Een sfeervolle stadstuin van 270 m2 grenst aan de achterzijde van het object. Een prieel, terrassen, borders en een belijning van platanen sieren deze woning aan de achterzijde. Deze royale stadstuin biedt ondanks de centrale ligging de privacy en rust. Een oriëntatie op het westen maakt de beleving compleet.

1e verdieping: de eerste verdieping bereikt men via de authentieke bordestrap. Een prachtig voorbeeld van 19e eeuws vakmanschap. De verdieping is heeft een riante woonoppervlakte van maar liefst 240 m2. Hoge plafonds met hoge ramen en oude balken bepalen de warme sfeer op de verdieping die is ingericht met een sfeervolle overloop, een woonkamer van 52 m2 met inloop kast en originele schouw, een separate eetkamer, een leefkeuken van 23 m2, de zeer verzorgde badkamer met toilet, douche, ligbad en dubbele wastafel, een waskamer en twee riante slaapkamers van 26 m2 en 30 m2.

2e verdieping: de fraaie bordestrap voert u eveneens naar de 2e verdieping. Op deze verdieping is ruim 185 m2 gebruiksoppervlakte beschikbaar. Deze oppervlakte in ingedeeld met een overloop, 3 werk-/ slaapkamers met dakkapel, een berging en een grote zolderruimte in gericht met bergingen. De bouwkundige authenticiteit van de eeuwen geleden herken je hier terug in de praktische kapconstructie. Aan deze enorme ruimte kan natuurlijk ook een andere indeling of functie worden gegeven.

3e verdieping: via een oude steektrap komt men op de immense zolder. De eeuwenoude kapconstructie draagt fier de hoge kap die dit object siert. Ook de historische brede planken zijn hier nog aanwezig. Kortom; eveneens een ruimte die mogelijk een andere functie kan krijgen in de toekomst.

BIJZONDERHEDEN:
• Rijksmonument
• Cultuur- en historische analyse aanwezig
• Bouwkundige kwaliteit van het object wordt met regelmaat gemonitord door Monumentenzorg
• Goede locatie gelegen in het historische centrum
• Bestemmingsplan `Binnenstad Roermond’ `Centrum’ met functie aanduiding detail handel op de begane grond
alsmede dienstverlening, kantoren en woondoeleinden.

ENERGIELABEL
Voor het pand is geen energielabel nodig omdat het een Rijksmonumentaal object betreft.

VRAAGPRIJS:
€ 1.250.000,- k.k.

ZEKERHEIDSTELLING
De waarborgsom/bankgarantie is 10% van de koopsom.

OVERIGE CONDITIES
Koopovereenkomst op basis van standaard model.

AANVAARDING
In onderling overleg

OPLEVERING
Het object zal worden verkocht en geleverd ‘as-is, where is’, dat wil zeggen in de staat ten tijde van de levering met alle aan het object verbonden rechten en plichten, alsmede eventuele zichtbare en onzichtbare gekregen en zonder garantie van enig soort, waaronder die met betrekking tot technische, bouwkundige, juridische, fiscale, milieukundige, huur- en commerciële aspecten van het verkochte. Koper aanvaardt uitdrukkelijk het risico voortvloeiende uit de ‘as is, where is’ koop en levering en doet afstand van alle rechten voortvloeiend uit de artikelen 7:15 lid 1 en 7:17 van het Burgerlijk Wetboek. Tevens zullen de artikelen 6:228, 6:229, 6:230 lid 2, 7:20, 7:21 lid 1, 2 en 3 en 7:23 van het Burgerlijk Wetboek worden uitgesloten in de koopovereenkomst. Gezien het ‘as-is, where is’ karakter van deze transactie kan verkoper geen garanties verstrekken met betrekking tot de (juridische) staat van het object, met uitzondering van de beperkte garanties als omschreven in de eigendomsakte. Het object zal worden opgeleverd vrij van huur en gebruik.

BEZICHTIGING
Uitsluitend na afspraak met ons kantoor.

De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Voor nadere informatie en/of een bezichtiging kunt u zich wenden tot:
Jack Frenken Bedrijfsmakelaars
De heer D.H. Weyers
Graaf Reinaldstraat 1
6041 XB ROERMOND
Telefoon: 0475 – 335 225?
Beeldmerk Jack Frenken

Dit is hét moment

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht!

× Sluiten