Bel ons
Menu Menu

Kan ik als ondernemer
een hypotheek krijgen?

Kan ik als ondernemer een hypotheek krijgen? Er is meer mogelijk dan je denkt

Wij, als financieel adviseurs bij Jack Frenken, kijken namelijk verder dan alleen je gemiddelde winst. Want de gemiddelde winst van de afgelopen drie jaar, denk bijvoorbeeld aan de invloed van corona, is lang niet altijd representatief.

Daarom bekijken we jouw hypotheekaanvraag vanuit een breder perspectief. Wat zijn de prognoses voor het komend jaar en verder? In welke branche ben je actief? Is er inkomen uit vermogen? Hoe ziet jouw C.V. eruit? Dan zou jouw droomhuis zomaar dichterbij komen dan je denkt. 

Is die hypotheek wèl mogelijk?

Deze vraag speelt bij veel ondernemers die een eigen huis willen kopen "kan ik als ondernemer een hypotheek krijgen" of anders gezegd; Is het nu echt zo moeilijk om als ondernemer die hypotheek te krijgen"?

Nee, eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk, aldus onze financieel adviseurs. Het hangt uiteraard af van de situatie van de onderneming, laten wij dat eerst goed bekijken

Kun je als ondernemer halfjaarcijfers laten zien? Cijfers die een stabiel beeld geven en waar toekomstperspectief in zit? Dan kunnen wij samen kijken of deze aanvraag haalbaar is. 

Vooraf beoordelen van de aanvraag

Doe je bij ons een aanvraag voor een financiering, dan bekijken wij deze aanvraag kritisch voordat we deze bij een bank voorleggen. 

In veel gevallen zullen we een verklaring vragen aan de bank. Een verklaring met een geldigheid van een half jaar, zodat je als ondernemer exact weet waar je aan toe bent. Met deze verklaring kom je als ondernemer goed beslagen ten ijs op de woningmarkt en kun je snel jouw droomwoning kopen. 

Een aanvraag van een ondernemer wordt bij ons net zo behandeld als een aanvraag van een particulier. Alleen voor het inkomen zal een garantie gevraagd worden. Er wordt dan naar de winst van de afgelopen periodes gekeken maar wat nog belangrijker is, is de garantie van het inkomen in de toekomst. Zijn die prognoses goed, dan kun je als ondernemer die financiering krijgen. Fluctuaties in het verleden hoeven dus geen negatieve invloed te hebben.

Wij denken actief mee met jou als ondernemer, zodat ook jij in jouw droomwoning kunt gaan wonen. Dus leg vooral je vraagstukken bij ons neer.

heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons
een bericht!

× sluiten