Menu Menu

Actualiteiten

Hypotheekadvies

U wilt een nieuw huis kopen in de gemeente Roermond, Roerdalen, Leudal of Echt-Susteren. Dan is het tijd om een hypotheek te gaan regelen. Een hypotheekadviseur kan u adviseren en helpen bij het vinden en afsluiten van de hypotheek die bij u past. In deze blog leggen we uit hoe dat werkt en waar u op kunt letten.

Een hypotheekadvies, hoe werkt dat?

Een hypotheekadviseur zal u helpen bij het vinden en afsluiten van een hypotheek. Dit gaat meestal in drie stappen:

1) Vrijblijvend kennismakingsgesprek
U heeft een eerste gratis gesprek met een adviseur om uw situatie en wensen te bespreken. Hypotheekadvies is niet gratis en verschilt per adviseur. Informeer u van tevoren dus goed. Tijdens het kennismakingsgesprek kunt u bespreken wat de kosten voor hypotheekadvies precies zullen zijn.

2) Adviesgesprek
Uw adviseur legt u alles uit wat moet weten over de verschillende beschikbare hypotheken, uw toekomstige vaste lasten en alle tarieven die in het hele proces gelden. Dit is een uitgebreid proces en is volledig toegesneden op uw persoonlijke situatie.

3) Bemiddeling
Ten slotte zal de hypotheekadviseur voor u bemiddelen met de hypotheekaanbieder. De hypotheekadviseur heeft hier veel ervaring mee, zodat u de beste deal kunt krijgen voor uw situatie.

Uw adviseur kiezen

Hypotheekadvies en het afsluiten van een hypotheek kost altijd geld. Maakt het dan nog veel uit welke hypotheekadviseur u kiest? Absoluut. Er zijn veel hypotheekadviseurs die u slechts kunnen adviseren over één specifieke aanbieder. Wij adviseren met een onafhankelijke adviseur in zee te gaan, zo bent u ervan verzekerd dat u de hypotheek krijgt die het beste bij u past – van welke aanbieder dat dan ook moge zijn.

Slimme vragen die u kunt stellen tijdens een hypotheekadviesgesprek
Ten slotte geven we u nog een korte lijst met vragen die u kunt stellen tijdens een adviesgesprek. 

1) Hoeveel kan ik lenen?
Let op dat u alle informatie die nodig is om dit te weten aanlevert, zoals uw salarisstroken, eventuele lopende kredieten en een overzicht van uw vermogen.

2) Welke hypotheekvorm past bij mij?
Er zijn verschillende hypotheekvormen die verschillen wat betreft rente en aflossing. Uw hypotheekadviseur kan u alles hierover uitleggen.

3) Is het slim voor de maximale hypotheek te kiezen?
U weet wat u kunt lenen, maar moet u ook dit maximale bedrag lenen? Wat zijn de maandelijkse lasten, wat als er iets in uw situatie veranderd? U kunt overlijden, scheiden, kinderen krijgen, willen verhuizen en nog veel meer. Bespreek deze zaken met uw adviseur.

4) Hoe ziet de ontwikkeling van de hypotheekrente eruit?
Uw adviseur kan u alles uitleggen over de rente en wat dit voor u in de toekomst zal betekenen.

5) Wat zijn de kosten?
Advies is niet gratis. Zorg ervoor dat u zich goed informeert over wat de kosten zijn voor het gehele adviesproces.

Tijd om uw huis te gaan kopen? Neem contact op met Makelaars Jack Frenken voor uw onafhankelijk hypotheekadvies.

Beeldmerk Jack Frenken

Dit is hét moment

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht!

× Sluiten