Menu Menu

Actualiteiten

U gaat uw huis verkopen, waar moet u op letten?

U wilt uw huis verkopen, maar hoe gaat dat in zijn werk en waar moet u op letten? In deze blog gaan we in op de basics. Hoe ziet een verkoopproces er precies uit, wat zijn de belangrijkste stappen en wat zijn dingen waarop u kunt letten bij het maken van de perfecte interieurfoto’s? Als u deze blog heeft gelezen weet u alles wat moet weten om met uw makelaar aan de slag te gaan!

Uw huis verkopen in zeven stappen

Er zijn zeven stappen die bij het verkopen van elk huis belangrijk zijn. Uw makelaar zal u natuurlijk bij elke stap van dienst zijn, maar het is goed om van tevoren na te denken over de keuzes die u zult moeten maken over zaken als de bezichtiging of het presenteren van uw huis.

1 Bepaal een realistische vraagprijs

U wilt natuurlijk de beste prijs voor uw huis. Er spelen echter een aantal belangrijke zaken die u niet over het hoofd moet zien. Daarom zal uw makelaar u helpen een prijs te bepalen die niet te hoog is, maar ook zeker niet te laag. Zaken als ligging van het huis de technische staat, maar ook eventuele servicekosten, gemeentelijke belastingen of erfpacht kunnen van invloed zijn op de hoogte van de vraagprijs. 

2 Publiciteit: breng uw huis aan de man

Als u een prijs heeft bepaald, is het tijd om uw huis op de markt te zetten. Uw makelaar zal het huis op verschillende plekken aan de man brengen. Dat betekent publicatie in diverse (online) media, aanmelding in de NVM-database, een aantrekkelijke pagina op funda.nl en eventuele fysieke brochures die aan geïnteresseerden kunnen worden gegeven. Ook het maken van goede interieurfoto’s hoort bij deze stap.

3 Zorg dat uw huis klaar is voor de verkoop

Dat betekent allereerst dat alles er netjes en verzorgd uitziet. Bij de presentatie van uw huis kunnen kleine details, zoals een druppelende kraan, potentiële kopers direct afstoten. Zorg ook dat de ruimtes er gezellig, maar niet te druk uitzien.

4 De bezichtiging

Laat de bezichtiging door uw makelaar te laten doen. Het is gebleken dat potentiële kopers meer vragen stellen als de eigenaar niet aanwezig is bij de bezichtiging. Zo verloopt het proces soepeler en voelt de koper zich meer op zijn gemak. Uw makelaar zorgt uiteraard voor goede communicatie zodat u precies op de hoogte bent.

5 Onderhandelingen

Dan is het tijd voor de onderhandelingen. Hiervoor kunt u volledig op uw verkoopmakelaar vertrouwen om ervoor te zorgen dat u de juiste prijs krijgt en dat de koper bijvoorbeeld de financiering rond kan krijgen.

6  Ondertekenen van de koopakte

Als de onderhandelingen zijn afgerond dan wordt de koopakte te ondertekend. Hierin worden alle afspraken schriftelijk opgesteld. Als de akte is gesloten en naar de koper is gestuurd, heeft deze nog drie dagen bedenktijd, waarna het tijd is voor de laatste stap.

7 Naar de notaris

Zijn alle stappen doorlopen dan gaat de koopakte naar de notaris en wordt de leveringsakte opgesteld. Hierna is de koop volledig afgerond!

Bent u klaar om te beginnen? Neem contact op met Makelaars Jack Frenken om te beginnen aan uw verkoop.

Beeldmerk Jack Frenken

Dat is lekker thuiskomen

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht!

× Sluiten