Menu Menu

ROERMOND
Voogdijstraat 26

€ 450.000,- k.k.

Bereken hier uw hypotheeklasten ⟶

Beschrijving

Wonen in een beeldbepalend pand met een gevel van mergelsteen is al bijzonder, maar de plek aan het stadspark en de lichtinval van de woning net zo. Deze unieke stadsvilla is lekker ruim opgezet en heeft o.a.: een gezellige patiotuin met garage, een splinternieuwe badkamer, 4 riante slaapkamers, een prachtige woonkamer en-suite en nog veel authentieke details zoals hoge plafonds, paneeldeuren met fraaie deurlijsten, prachtige trappartijen en zwart marmeren schouwen.

De indeling is als volgt:

Souterrain: handige provisiekelder en hobbyruimte met cv-ketel.

Begane grond: de charmante hal met originele trappartij vormt de vorstelijke entree tot deze woning met aan de rechterzijde woonkamer en-suite. Zowel de eet- als zitkamer zijn lekker ruim en hebben nog de originele zwart marmeren schouw. Vanuit de zitkamer kijk je heerlijk uit richting het stadspark. De keuken ligt aan de tuinzijde en is voorzien van een grote keukenopstelling (2019). Via een portaal bereik je het moderne toilet en de deur naar de gezellige patiotuin waar je tot 13u kunt genieten van de ochtendzon heeft en vanaf 16u van de avondzon. In de tuin ligt ook de garage die vanuit de Voogdijstraat bereikbaar is.

1e Verdieping: via de statige trap met handgemaakte balusters bereik je de 1e verdieping. Hier bevinden zich 2 grote slaapkamers en een moderne badkamer (2016) met inloopdouche, ligbad, en dubbele wastafel, alles in neutrale kleurstelling en Belgisch hardstenen details.

2e Verdieping: op de 2e etage bevinden zich nog eens 2 grote slaapkamers, waarvan een slaapkamer bestaat uit 2 samengevoegde kinderkamers. Deze kamers kunnen weer gesplitst worden zodat er een 5e slaapkamer ontstaat.

Algemeen:
De woning is goed onderhouden en grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. In 2010 zijn de goten en het pannendak vernieuwd, de platte daken zijn in 2005 vernieuwd en geïsoleerd. Ook de gevels van mergelsteen zijn aangepakt en voorzien van een speciale coating. De meterkast is in 2019 vernieuwd en voorzien van 10 groepen.

Wat is nu een beeldbepalend pand?
Een beeldbepalend pand, soms ook karakteristiek pand genoemd, is een in Nederland gebruikte aanduiding voor een gebouw dat op culturele of historische gronden bescherming geniet van de gemeente. Beeldbepalende panden hebben niet dezelfde status als gemeentelijke of rijksmonumenten. Bij een gebouw is doorgaans alleen de voorgevel beschermd, wat betekent dat voor een verbouwing geen monumentenvergunning vereist is. Soms echter zijn alle gevels en de gehele (zichtbare) kap beschermd. Het verschil met monumenten is dan dat vergunningsvrije verbouwingen bij niet beschermde panden ook bij beeldbepalende panden uitgevoerd mogen worden, bij beeldbepalende panden is namelijk niet het interieur beschermd.

Inhoud: 842m³
Woonoppervlakte: 187m²
Perceeloppervlakte: 137m²
Bouwjaar: 1915
Aanvaarding: in overleg
Beeldmerk Jack Frenken

Dat is lekker thuiskomen

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht!

× Sluiten