Menu Menu

NEERITTER
Gasthuisstraat 1

€ 475.000,- k.k.

Beschrijving

- Uniek rijksmonument op een prachtig perceel van maar liefst 1320 m2!
- Dit rijksmonument in de kern van Neeritter, is In 2001, in zijn geheel, onder toezicht van Monumentenzorg gerestaureerd en verbouwd.
- De woning beschikt over veel authentieke en karakteristieke elementen en verkeert in een uitstekende staat van onderhoud!
- Voorzien van een vernieuwd en geïsoleerd dak!
- Zeer royale begane grond met een ruime woonkamer, een prachtige leefkeuken, een kantoorruimte en een praktische bijkeuken.
- De woning is voorzien van een grote inpandig te bereiken garage en beschikt over veel praktische bergruimte.
- De tuin geniet veel privacy en een fraai zicht op de 13e-eeuwse mergelwand, de "Sint Lambertus-kerk" en de achterliggende landerijen.
- Gelegen in de dorpskern van Neeritter, tegenover het historische ''Krekelbergplein''.
- Neeritter is een pittoresk dorp met diverse culturele activiteiten en het startpunt van meerdere fiets- en wandelroutes door Nederlands en Belgisch Limburg.
- Er is een goede verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht-Eindhoven.
- Thorn en Maaseik (B) zijn binnen enkele autominuten uitstekend bereikbaar!

Indeling:

Begane grond:

Entree:
Via de voorgevel is er toegang tot de woning. De woning heeft een karaktervolle entree met een authentieke voordeur, een deurklopper en een trekbel.

Ontvangsthal:
De ontvangsthal biedt middels een deur met glas toegang tot de keuken en woonkamer. In de hal bevindt zich de garderobe.

Woonkamer:
De woonkamer is geheel gerenoveerd en afgewerkt met een natuursteen tegelvloer welke is voorzien van vloerverwarming. In het midden van de woonkamer bevindt zich een fraaie en speelse doorkijkhaard met een natuursteen haardmantel. Het zitgedeelte is ruim van formaat en geniet een zeer hoge mate van daglichttoetreding. Het zitgedeelte staat in open verbinding met het eetgedeelte en heeft een lichte wandafwerking. De doorkijkhaard biedt veel comfort, zowel in het eetgedeelte als in het zitgedeelte. Aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich een grote bibliotheekkast. Middels openslaande deuren is er toegang tot het aangrenzende terras. De woonkamer is zeer licht en ruimtelijk, mede door de de open verbinding met de keuken en de hoge mate van daglichttoetreding. Het eetgedeelte aan de voorzijde staat in open verbinding met de leefkeuken. Via een luik is er toegang tot de wijn- en proviandkelder.

Kelder:
Gewelfde kelder met gemetselde wijnrekken, verlichting en een geschilderde vloer.

Leefkeuken:
Fraaie centraal gelegen leefkeuken met een prachtige authentieke tegelvoer.
De keuken biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel met stoelen en geniet door de grote raampartijen een hoge mate van daglichttoetreding. De keuken staat in open verbinding met de woonkamer en trapopgang naar de 1e verdieping en biedt toegang tot een praktische trapkast, de meterkast, de bijkeuken en de gang naar het kantoorgedeelte. In de gang bevindt zich tevens de toiletruimte. De keuken is voorzien van een groot granieten werkblad met een 1,5 spoelbak en veel praktische werkruimte. De keuken beschikt verder over een groot Boretti fornuis met een 5-pits gaskookplaat en een tweetal ovens, een RVS afzuigkap, een vaatwasser en een Miele stoomoven. De keuken beschikt over veel bergruimte in de boven- en onderkasten en is voorzien van diverse inbouwspots.
In de keuken bevindt zich tevens een fraaie houtgestookte kachel.

Bijkeuken:
Ruime en functionele bijkeuken met een royaal werkblad en aansluitingen voor het witgoed. Het witgoed kan op praktische wijze onder het werkblad worden geplaatst. De bijkeuken is afgewerkt met een lichte tegelvloer en biedt via een tuindeur tot de patio.

Kantoorruimte:
Praktisch ingedeelde kantoorruimte, gelegen aan de voorzijde van de woning. De ruimte is afgewerkt met een tegelvloer en voorzien van een vast bureau en een wandmeubel.

Toiletruimte:
Deels betegelde toiletruimte met een staand toilet, een te openen raam, een fonteintje, een spiegel en verlichting.

Berging en garage:
Vanuit de bijkeuken is er toegang tot de garage. De garage is afgewerkt met een lichte tegelvloer en voorzien van een dubbele openslaande poort. De garage beschikt over een uitstortgoot, een vliering, een groot werkblad en veel praktische bergruimte.

1e Verdieping:
Vanuit de keuken is er via een open trapopgang toegang tot de overloop op de 1e verdieping. De overloop is afgewerkt met een authentieke houten vloer en biedt toegang tot een drietal slaapkamers en de badkamer. Vanuit de 2e slaapkamer is er toegang tot de achterliggende berging/hobbyruimte en de bovenliggende bergzolder.

1e Slaapkamer:
De 1e slaapkamer is zeer ruim van formaat en afgewerkt met een authentieke houten vloer.
De kamer is voorzien van maatwerk bergkasten in het schuine gedeelte en biedt een fraai zicht op de buurgevel daterende uit 1300. Het voorliggende kantoorgedeelte geniet veel daglichttoetreding en is voorzien van een kamerhoge schuifkastenwand met veel bergruimte.

2e Slaapkamer:
Middels een kleine trapopgang is er toegang tot de 2e slaapkamer. Ook deze kamer is ruim van formaat en afgewerkt met een houten vloer. De kamer heeft een TV-aansluiting en is voorzien van een praktische schuifkast. De kamer geniet veel daglichttoetreding en biedt toegang tot de achtergelegen berging/hobbykamer.

Berging/hobbykamer:
Zeer royale berging/hobbykamer met een praktische schuifkast en een prachtig hoog plafond met zicht op de originele dakspanten. Deze multifunctionele kamer is afgewerkt met een novilon vloer en beschikt over veel bergruimte. Middels een steektrap is er toegang tot de hoger gelegen bergzolder. Achter de authentieke binnenmuur met originele dakspanten bevindt zich nog een extra bergzolder. Ook deze bergzolder is ruim van formaat en beschikt over veel praktische bergruimte.

3e Slaapkamer:
De 3e slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en is evenals de rest van de slaapkamers afgewerkt met een houten vloer. De kamer beschikt over een te openen raam en biedt via een luik toegang tot de bergzolder.

Badkamer:
De badkamer is zeer ruim van formaat, geheel betegeld en voorzien van een ligbad, een grote douche met nieuw douchescherm, een wastafel en een spiegel. De badkamer beschikt verder over een 2e toilet en is voorzien van diverse inbouwspots.

Patio:
Vanuit zowel de kantoorruimte als de bijkeuken en voorzijde van de woning is er toegang tot de zeer riante patio. De patio is geheel voorzien van sierklinkers en geniet een zeer hoge mate van privacy. Vanuit de patio is er toegang tot de CV-ruimte met opstelling van de CV-ketel; Nefit HR (2009). Via een tweetal openslaande poorten is er toegang tot de garage en de berging. De patio geniet een weids zicht over de achterliggende tuin en landerijen. De patio geniet tevens een fraai zicht op de oudste gevel van Neeritter, daterend uit ca. 1300.

Terras:
Middels een kleine opstap is er toegang tot het verhoogd gelegen terras. Het terras is rondom voorzien van een plantenborder met volwassen rozenstruiken. Het terras is tevens toegankelijk vanuit de woonkamer en heeft een goede zonligging. Het terras is voorzien van verlichting en geniet wederom een fraai vrij uitzicht en veel privacy.

Tuin:
Vanuit de tuin is er tevens een fraai zicht op de 13e-eeuwse ''Sint Lambertus-kerk''. De tuin beschikt over een groot gazon en is voorzien van diverse plantenborders met volwassen beplanting. Het gazon strekt tot de achtergelegen "Itterbeek" en het daar gerealiseerde vlonderterras. De tuin is tevens voorzien van diverse fruitbomen en is geheel omheind.

Vlonderterras:
Via een looppoort is er toegang tot het vlonderterras. Het terras wordt omringd door een plantenborder, is voorzien van elektra en biedt een fraai zicht over de ''Itterbeek'', de ''Sint Lambertus-kerk'' en de achterliggende landerijen.
Het vlonderterras is een heerlijke plek om tot rust te komen.

Woning:
Dit rijksmonument kenmerkt zich door de speelse indeling, de hoogwaardige afwerking met duurzame materialen en de in acht houding van de authentieke en karaktervolle elementen.

Ligging:
Gelegen in de dorpskern Neeritter, een pittoresk dorp met diverse culturele activiteiten en het startpunt van fiets- en wandelroutes door Nederlands en Belgisch Limburg. Neeritter is gelegen nabij Thorn en Maaseik (B) en beschikt over een goede verbinding naar de autosnelweg A2 Maastricht-Eindhoven.
Beeldmerk Jack Frenken

Dit is hét moment

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht!

× Sluiten