Bel ons
Menu Menu

ROERMOND
Vrije bouwkavel Neeldervelt E1 ong

€ 185.000,-

Onderdeel van nieuwbouwproject
Neeldervelt 33 woningen

Beschrijving

Drie vrije sector kavels
Zelf je eigen droomhuis ontwerpen en bouwen? Dat kan op een van de drie ruime bouwkavels, verdeeld over deze uitbreidingsfase. De kavels bieden veel vrijheid op het gebied van beeldkwaliteit. Liever een geheel ontzorgd en begeleid bouwtraject? Ook dat behoort in Neeldervelt tot de mogelijkheden.

Zelf je eigen Droomhuis ontwerpen en bouwen?
Dat kan op een van de bouwkavels in Neeldervelt. Verdeeld over de woonstraat De Tegelarije en Niellerveld zijn verschillende bouwkavels gesitueerd. De kavels bieden veel vrijheid op het gebied van beeldkwaliteit. Kavel F11 is bijzonder, dit is een zogenaamde parel. De parel is op de hoek gelegen en kenmerkt zich door zijn witte gevels en uitgesproken architectuur.

De beschikbare kavels zijn hiernaast aangeduid met bouwnummer E1, E2 en F11. De kaveloppervlakte variëert van circa 420 m² tot circa 610 m². Meer informatie over de bouwkavels en de bijbehorende bebouwingsregels vind je op de kavelpaspoorten welke verkrijgbaar zijn via de makelaar.

Om je een indruk te geven van wat er allemaal bij de aankoop en bouw van je eigen woning komt kijken, hebben we een stappenplan opgesteld. Voor het bouwen van je eigen woning zijn er diverse mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om met je eigen architect een woning te ontwerpen en deze vervolgens te laten bouwen door een zelf gekozen aannemer. De andere mogelijkheid is om te kiezen voor een woning van bijvoorbeeld Brummelhuis of Sustainer Homes. Deze partijen bieden totaalconcepten aan en ontzorgen en begeleiden je van begin tot eind. Groot voordeel hiervan is dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Voor iedere kavel is een apart kavelpaspoort uitgewerkt waarin alle afmetingen en voorwaarden staan opgenomen. 

Kavelpaspoort het vrije wonen

Het vrije wonen kenmerkt zich door een grote mate van vrijheid ten aanzien van de beeldkwaliteit. Een
uitzondering hierop zijn de parels verspreid over de hoekkavels in de wijk. Deze ’parels’ zijn als het ware de boekensteunen voor de straten en bouwblokken en zorgen voor een samenhangend beeld in de wijk. De rooilijnen in de wijk mogen variëren maar bevinden zich minimaal 4 meter van het trottoir. Dit bevordert een afwisselend straatbeeld. Het bestemmingsplan schrijft voor dat de afstand van het hoofdbouw tot de zijdelingse erfgrens minimaal minimaal 2.5 meter bedraagt en het bijgebouw, bijvoorbeeld een garage, tegen de erfgrens gerealiseerd mag worden.
Hierdoor ontstaan er diverse mogelijkheden voor het opnemen van de twee naast elkaar uit te voeren parkeerplaatsen op eigen terrein. Dit alles draagt bij aan een open en groen karakter met een geheel eigen identiteit. Voor tuinbergingen geldt dat de vormgeving ervan sober is, waarbij deze gebouwen uitgevoerd zijn in het materiaal van de woning dan wel in een natuurlijk materiaal (hout of groenbekleding). Eventuele zonnecollectoren en/ of pv-panelen dienen geïntegreerd in het dakvlak te worden uitgevoerd.

Bereikbaarheid
Neeldervelt beschikt over een gunstige geografische ligging. Zo is het slechts 5 minuten fietsen naar het stadscentrum van Roermond. Hier kun je gemakkelijk op de Intercity stappen of gebruik maken van het vernieuwde busstation. Ook met de auto ben je zo de snelweg A67 op richting Maastricht of Venlo. Door de centrale locatie van Roermond zijn vrijwel alle bestemmingen in Limburg en daarbuiten goed te bereiken.
Beeldmerk Jack Frenken

Dit is hét moment

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht!

× Sluiten